السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه( ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ ) | تنش‌های سیاسی دلار را در کانال ۹۱ هزار تومانی نشاند نقض مجدد آتش‌بس جنگ لبنان | شهرک رامیا در جنوب لبنان توسط اسرائیل گلوله باران شد موضع‌ روسیه درباره دیدار اخیر میان سران باکو- ایروان روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه را محکوم کرد تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف
سرخط خبرها

محمد رعد: تحویل سلاح یعنی خودکشی برای لبنان| شرافتمان را نمی‌فروشیم

  • کد خبر: ۳۵۰۴۳۴
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۵
محمد رعد: تحویل سلاح یعنی خودکشی برای لبنان| شرافتمان را نمی‌فروشیم
رئیس فراکسیون مقاومت در پارلمان لبنان تصمیم دولت این کشور برای خلع سلاح حزب‌الله را اقدامی خطرناک دانسته و تاکید کرد آمریکا حاضر نشده هیچ تضمینی در ازای خلع سلاح به لبنان بدهد و تحویل سلاح یعنی خودکشی که ما این کار را نخواهیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی تصمیم غیر ملی دولت لبنان برای خلع سلاح مقاومت که در راستای تسلیم شدن مستقیم مقابل دیکته‌های آمریکاست و عملاً لبنان را از عناصر قدرت آن خالی می‌کند، محمد رعد، رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان شب گذشته طی سخنانی در واکنش به این تصمیم در مورد پیامد‌های آن هشدار داد.

محمد رعد در گفت‌و‌گو با شبکه المنار اظهار داشت: ما خواستار امنیت و ثبات هستیم، اما با توجه به تصمیم دولت لبنان برای خلع سلاح حزب الله، من نمی‌توانم چیزی را تضمین کنم؛ زیرا این دولت است که تصمیم گرفته در را به روی تنش‌های داخلی باز کند. تصمیمی که دولت گرفته بسیار خطرناک است و ما نمی‌توانیم اتفاقات بعد از آن را تضمین کنیم.

وی افزود: تصمیم سازان سیاسی در کشور مسئول همه پیامد‌های این تصمیم هستند و کسانی که در تصویب تصمیم خلع سلاح مقاومت نقش داشتند، یا نادان هستند یا موضعی غیر مسئولانه اتخاذ کرده و اشتباه بزرگی مرتکب شده‌اند که منجر به گزینه‌های دشوار می‌شود. ما سعی کردیم این تصمیم را اصلاح کنیم و بازگشت وزرایمان به دولت را پذیرفتیم، اما آنها (اشاره به دولت نواف سلام) اصرار داشتند که درباره سند آمریکا که توسط تام باراک، فرستاده این کشور ارائه شده بود بحث کنند تا مطیع بودنشان را به آمریکایی‌ها ثابت کنند.

این مقام حزب الله تاکید کرد: برای اجرای مفاد سند آمریکایی، لبنان ضمانت‌هایی درخواست کرده بود، اما آمریکایی‌ها هیچ ضمانتی ارائه ندادند. من از افراد مربوطه در دولت پرسیدم اگر سلاح خود را تحویل دهیم آیا می‌توانید تضمین کنید که دشمن درخواست دیگری نخواهد داشت؟ آنها پاسخ دادند که بعداً خواهیم دید.

دولت نشان داده که قدرت مقابله با دشمن را ندارد

محمد رعد گفت: تصمیم به کنار گذاشتن سلاح می‌توانست به تاخیر بیفتد، اما توجیهی که اکنون می‌شنویم در واقع فشار است. روز سه‌شنبه تماس‌هایی بین دیپلمات‌های همسو با آمریکا و برخی از چهره‌های لبنانی با رئیس جمهور برقرار شده بود تا به خاطر تصمیم خلع سلاح مقاومت به او تبریک بگویند.

رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان ادامه داد: هدف دشمن این است که ما به یک مشکل داخلی در لبنان برخورد کنیم؛ به جای مقابله با مشکلی که رژیم صهیونیستی به وجود آورده است. ما حامی گسترش اقتدار دولت و انحصار سلاح در دست آن هستیم؛ اما زمانی که قادر به بیرون کردن اشغالگران و محافظت از کشور باشد، در صورتی که می‌بینیم دولت قدرت مقابله با دشمن را ندارد.

وی در مورد پرونده بازسازی لبنان هم اظهار داشت: دولت می‌تواند با وجود بدهی‌ها بازسازی کشور را آغاز کند، اما هیچ مرجعی وجود ندارد که این مسئولیت را بر عهده بگیرد. در داخل دولت مشکلاتی وجود دارد و مداخلاتی از سوی فرستاده آمریکا و کسانی که نفوذ بیشتری در دولت دارند، صورت می‌گیرد.

تحویل سلاح یعنی فروختن شرافت و خودکشی

محمد رعد تصریح کرد: اینکه به ما می‌گویند سلاح خود را تحویل دهید، به معنای این است که شرفتان را بفروشید و تحویل سلاح به معنای خودکشی است که ما قصد آن را نداریم. بروید از نیرو‌های ارتش بپرسید که آیا سلاح‌های خود را که شرف آنهاست تحویل می‌دهند یا نه. سلاح مقاومت همان چیزی است که از سال ۱۹۸۲ تاکنون از لبنان محافظت کرده، کشور را آزاد و پیروز نموده، تعادل بازدارندگی به وجود آورده و پروژه‌های مخرب دشمن را شکست داده است.

این مقام ارشد حزب الله تاکید کرد: برخی طرف‌ها در داخل لبنان به سهم مقاومت حمله کرده‌اند. پذیرش آتش بس توسط حزب الله در ۲۷ نوامبر گذشته به دو دلیل بود: لحظه‌ای که آتش بس برقرار شد ما در میدان اینگونه فکر می‌کردیم که دشمن صهیونیستی نمی‌تواند به اراضی لبنان نفوذ کند و از طرف دیگر می‌خواستیم کنار شرکای خود در کشور بایستیم.

محمد رعد درباره واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان جهت خلع سلاح این جنبش گفت: حزب الله هنوز هیچ اقدامی نکرده و ماندن یا نماندن در دولت بستگی به تصمیمی دارد که حزب الله اتخاذ می‌کند.

دیروز همچنین محمود قماطی، نائب رئیس شورای سیاسی حزب‌الله لبنان اعلام کرد که حزب‌الله در حال بررسی گزینه‌های خود درباره ادامه حضور در دولت لبنان است.

او تأکید کرد که تصمیم اخیر دولت لبنان نه تنها به تشدید تنش‌های داخلی منجر نخواهد شد، بلکه «این تصمیم به هیچ‌وجه اجرا نخواهد شد و از نظر ما پذیرفتنی نیست». ما تصمیم دولت را بی‌خاصیت و جوهری روی کاغذ می‌دانیم که هیچ ارزشی برای ما ندارد.

دولت لبنان به‌ریاست نواف سلام، نخست‌وزیر این کشور در جلسه روز سه‌شنبه هفته قبل، ارتش این کشور را مکلف کرد طرحی اجرایی برای انحصار سلاح در دست دولت و محدود کردن تسلیحات گروه‌های مسلح، به‌ویژه حزب‌الله، تا پایان سال جاری (پیش از ۳۱ اوت ۲۰۲۵) تدوین کند.

این تصمیم در جلسه‌ای جنجالی در کاخ بعبدا به‌ریاست جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان گرفته شد، این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که فشار‌های بین‌المللی، به‌ویژه از سوی آمریکا برای خلع‌سلاح حزب‌الله افزایش یافته است. فشار‌های آمریکا و متحدانش، به‌ویژه از طریق مشروط کردن کمک‌های مالی به خلع‌سلاح، نشان‌دهنده تلاش برای تضعیف محور مقاومت و تحمیل خواست و اراده خارجی بر لبنان است.

این درحالی است که دولت لبنان ناتوانی خود را در برابر هرگونه تجاوز و اشغالگری صهیونیست‌ها که با همدستی و چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود ثابت کرده و حتی بعد از اعلام تصمیم برای خلع سلاح مقاومت، ارتش اشغالگر چندین حمله جدید به لبنان انجام داده که طی آن تعداد دیگری از ساختمان‌های لبنانی‌ها ویران شده و شهروندان این کشور به شهادت رسیدند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->